Actie in Lennik / Action à Lennik (Bplus)

Publié le par Daive

BPlus mag tevreden zijn over de actie die zij deze zaterdagnamiddag heeft gevoerd in de straten van Lennik, Het ging hem om een petitionnement waarbij een oproep wordt gedaan om  aan het gemeentehuis opnieuw de  Belgische vlag te hijsen naast de leeuwenvlag en de gemeente-vlag.

     Deze actie mag een succes genoemd worden als men weet dat op een paar uur tijd een honderdtal handtekeningen werden geplaatst op de petitie-formulieren. Daarnaast werden 400 Belgische vlagjes uitgedeeld aan inwoners van Lennik, die ze spontaan kwamen opvragen.

     Door dit burger-initiatief wou BPlus aantonen dat de inwoners van Lennik niet eensgezind staan achter de beslissing van hun burgemeester; een eenzijdig genomen initiatief dat kan omschreven worden als een onaanvaardbare provocatie.

     BPlus is van plan nog meer handtekeningen te verzamelen en verwacht dat de heer De Waele gevolg zal geven aan het verzoek van de ondertekenaars die niet akkoord gaan met de genomen beslissing en zeker niet met de onderliggende politieke boodschap.

     Als federalistische beweging is het de wens van BPlus dat, in deze moeilijke tijden die ons land doormaakt, het gezond verstand en het wederzijds respect opnieuw de boventoon zouden voeren. Nu moeizaam gepoogd wordt een staatshervorming tot stand te brengen die aan alle Belgen ten goede moet komen, is niemand gediend door provocaties zoals deze in Lennik. Daarom doet BPlus een oproep aan burgemeester De Waele om naast de andere vlaggen ook de Belgische vlag opnieuw te hijsen aan het gemeentehuis.

http://bplus-acties-actions.skynetblogs.be/

Bplus a organisé une pétition à Lennik dans le but de faire pression sur le Bourgmestre Willy de Waele. L'organisation pour une Belgique fédérale (www.bplus.be) en a profité pour distribuer 400 drapeaux belges. Une centaine de signatures ont été récoltées.

Publié dans Super-Belge(s)

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article