Waremme offre un drapeau belge à Lennik

Publié le par Daive

L'échevin waremmien (LI) des Sports, Hervé Rigot, va profiter d'un match de Volley-Ball entre l'équipe de sa commune et celle de Lennik (BF) pour offrir un drapeau belge au coach flamand. L'échevin patriote souhaiterait que le drapeau arrive dans les mains de Willy De Waele, ce bourgmestre en manque de publicité qui a enlevé les drapeaux belges de sa commune car, il ne se sentait pas belge, un comble pour un De Waele ...

Les actions se multiplient suite à cette affaire. Après le "commando" qui avait furtivement rajouté le tricolore, une manifestation de BPlus se profile, un groupe Facebook s'est ouvert et une pétition néerlandophone circule déjà sur le net.

Sources : Het Nieuwsblad, Le Soir, Bplus.be, Facebook

L'article du Nieuwsblad.

LENNIK - Enkele jonge Lennikenaren hebben op het internet een petitie opgestart om de Belgische vlag terug aan het gemeentehuis op te hangen.

'Niet alle Lennikenaren staan achter hun burgemeester die op 11 juli besliste alle Belgische vlaggen in Lennik te verwijderen. Wij vinden dit een separatistische actie en vinden dat mijnheer De Waele betere manieren kan vinden om zijn standpunt duidelijk te maken', zegt Maarten Vekens.

De jonge initiatiefnemer is afkomstig van Lennik en woont nu in Brussel. 'Maar ik blijf een echte Lennikenaar. Het idee voor het opstarten van een eentalig Nederlandstalige petitie op het internet groeide vorig weekend. Een vriend wou van de burgemeester meer verduidelijking over zijn standpunt, maar hij kon niet in de dialoog treden. Wij willen de burgemeester duidelijk maken dat er ook mensen zijn met een andere mening. Onze actie wordt gesteund door enkele Chiromensen. Er is maakt maar een Franstalig lid deel uit van onze groep. '

Vekens en zijn vrienden zijn tegen de splitsing van BHV. 'Er zijn andere prioriteiten in dit land. Wat hoopt Dewaele met zijn actie te bereiken? Wat betekent een zelfstandig Vlaanderen op de Europese kaart?' De initiatiefnemer zegt geen enkele politieke binding te hebben. 'Ik besef dat onze actie in de kaart speelt van de Franstaligen, maar we willen ook niet stilzwijgend toekijken. We wensen dat de Belgische driekleur terugkomt.' Burgemeester Dewaele geeft de tegenstanders deels gelijk. 'Ik ben het compleet met hen eens dat er dringender zaken in dit land zijn, maar als we de grondwet niet toepassen dan heerst er chaos. En ik ben altijd bereid een debat aan te gaan. Mijn handelswijze is volledig legaal.' (jmb)

http://www.ipetitions.com/petition/vlaggenlennik/

  Rajouté à la carte des actions pro-belges

Publié dans Super-Belge(s)

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article

Alain 24/08/2008 12:39

Ah, alors c'est bon , c'est signé.Amitié.

Daive 24/08/2008 10:42

hihi, non non Alain, on paie si on envie, c'est juste une donation. Une fois que vous avez signé, c'est enregistré. La donation est purement facultative.

Alain 24/08/2008 08:45

Très belle initiative la pétition.Sauf que l'on demande un paiement par carte de crédit, alors là, j'aurais tout vu, payer pour signer une pétition.C'est quoi ça comme truc, et tout ceux qui n'en ont pas, font comment ?Et l'argent va où ?